New Business Manager B2B

HOOFDKANTOOR ROOSENDAAL

Jouw koers

Als New Business Manager bij LIFE Outdoor Living in Roosendaal stap je in een wereld vol afwisseling. Je stuurt niet alleen de accountmanagers aan maar levert zelf ook een belangrijke bijdrage aan het beheren van klanten, het verder uitbouwen van shops in shops, dealers en distributeurs. Jij onderzoekt nieuwe groeimarkten en levert dus ook een belangrijke bijdrage aan het verder internationaal op de kaart zetten van de organisatie.

Een fulltime functie met een marktconform salaris van minimaal €4500,- bruto per maand binnen een organisatie met een gemoedelijke Brabantse sfeer maar ook de dynamiek van een internationaal opererend bedrijf.

De nadruk in jouw functie ligt op accountmanagement. Van het onderhouden van internationale klantencontacten tot en met het sluiten van de deal en het invoeren van de order. Je bent dagelijks in contact met je accountmanagers en fungeert voor hen en voor de New Business Director als sparringpartner. Hiernaast volg je leads op voor potentieel interessante klanten, onderzoek je groeimarkten en maak je wekelijks de sales rapportage(s). Je werkt veel vanuit het hoofdkantoor in Roosendaal en bent ongeveer 20% van je tijd bij (internationale) klanten.

Wie zijn wij?

LIFE Outdoor Living is, als internationale groothandel, onderdeel van de Primavera Groep, een

sterk groeiende organisatie met ongeveer 300 collega’s.

Zij hebben het complete proces van trendspotting, ontwerp, productie, sales, winkels, transport en service in eigen hand. En dat zorgt voor onderscheidende, trendy tuinmeubelen die onder hun eigen label LIFE, worden verkocht via de Internationale B2B verkoop wereldwijd en tevens in één van de 31 Buitenhof Tuinmeubel winkels in Nederland en België.

Korte lijnen, een internationale groeiambitie en de Brabantse gemoedelijkheid typeren de sfeer op het hoofdkantoor in Roosendaal. Samen doelen nastreven met drive en passie! 

Wat ga jij doen?

Als New Business Manager werk je voornamelijk op kantoor te midden van je energieke en betrokken collega’s die je vervolgens aanstuurt; Teamwork makes the dream work! Tussendoor een dagje thuiswerken is ook geen probleem. Na je inwerkperiode zul je enkele keren per jaar gaan reizen voor beurzen en/of klantbezoek. Soms komen klanten ook richting Nederland om onze showroom te bezoeken. Je wordt (mede) verantwoordelijk voor het uitbouwen van de klantenportefeuille en benadert warme leads pro actief. Tevens onderzoek je voor bepaalde regio’s en landen de outdoor furniture markt, signaleer je commerciële trends en nieuwe prospects. Ook het vervolgens opstellen van een onderscheidend marktbewerkingsplan behoort tot je taken. Belangrijk dus dat je kansen ziet en deze uitwerkt.

Wat zit er nog meer in jouw takenpakket?

 • Het genereren van business bij bestaande en nieuwe klanten (B2B) en onderhouden van de contacten
 • Het onderzoeken van groeimarkten en hiervoor een strategisch marktbewerkingsplan schrijven
 • Monitoren en bijsturen van de verkoop, marge en voorraadpositie om de gestelde doelen te behalen.
 • Kansen signaleren bij bestaande opdrachtgevers en deze aandragen voor de collectie van de organisatie
 • Verantwoordelijk voor het correct invoeren van orders in het orderverwerkingssysteem en correcte en complete communicatie richting de overige afdelingen door het sales team op het gebied van verkooporders.
 • Het consequent en tijdig monitoren van de lopende orders en proactief handelen bij mogelijke knelpunten in samenspraak met de Operations Manager.
 • Samen met je team de gestelde targets behalen met oog voor de persoonlijke ontwikkeling van je accountmanagers
 • Rapportages over de voortgang wordt wekelijks aangeleverd aan de Director New Business B2B

Wat zoeken wij in jou?

Voor de rol van New Business Manager B2B zoekt LIFE Outdoor Living een collega die ervaring heeft in een B2B rol binnen een vergelijkbare branche. Je kent de dynamiek van het werken binnen organisatie waar het gehele proces, van trendspotting, ontwerp en productie tot aan de verkoop in de winkels of aan dealer of distribiteur, in eigen handen wordt gehouden.

 • Afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting (Commerciële) economie
 • Je hebt ongeveer 5 jaar ervaring in commerciële verkoop, sales- en of relatiebeheer (in een internationale omgeving)
 • Je bent een mensgerichte leider met ervaring in een leidinggevende rol
 • Naast de Nederlandse taal kent de Engelse taal geen geheimen voor jou. Bij voorkeur beheers je ook de Duitse en/of Franse taal
 • Veranderingen zijn voor jou geen probleem, hier krijg je juist energie van!

Wat krijg je van ons?

Uiteraard mag je ook het één en ander verwachten als je als New Business Manager B2B bij LIFE Outdoor Living aan de slag gaat!

 • Je krijgt direct een jaarcontract
 • Je ontvangt een salaris van minimaal €4500,- bruto per maand op fulltime basis
 • De bonusregeling bedraagt een maximum van 15% van het bruto jaarsalaris
 • En uiteraard horen een leaseauto, telefoon en laptop bij deze functie

Interesse?

Bij interesse in deze vacature solliciteer je direct door je CV en motivatie te versturen! Dan spreken wij elkaar snel tijdens een telefonische kennismaking.

d

Enthousiast over deze vacature? Deel de pagina met andere via:
d